Boodschappenbriefjesboeken

Kun je geen genoeg krijgen van de briefjesanalyses? Ben je op zoek naar een leuk (relatie)geschenk? Dat treft! Reserveer het boek Wat ik vond in 10.000 boodschappenbriefjes of bestel het boek Psychologie van het boodschappenbriefje. Vol trefzekere, uitdagende en grappige pseudo-psychoanalyses, briefjesverhalen én verrassende recepten.

Boodschappenbriefjes. Ze fascineren Tefke van Dijk. In korte tijd heeft ze honderden briefjes verzameld. Ze sprokkelt ze bij elkaar met hulp van vrienden, buren en collega’s. Maar ook volslagen vreemden sturen haar gevonden briefjes. Onder het mom van ‘boodschappenbriefjespsychologie’ schrijft ze bondige pseudo-psychoanalyses van de mens achter het briefje. Iedere zaterdag verscheen zes jaar lang een nieuwe analyse in Volkskrant Magazine.

Wat ik vond in 10.000 boodschappenbriefjesJe kunt veel aflezen van een boodschappenbriefje. Hoe iemand boodschappen doet, hoe iemand leeft, hoe iemand ís. Ga maar na. Hoe maak jij zelf een boodschappenbriefje? Maak je überhaupt een boodschappenbriefje? Ook als je dat niet doet, zegt dat wat over je.

Boodschappenbriefjesanalist Tefke van Dijk zag vele briefjes van vele briefjesschrijvers. Ze leerde veel over de mensen die de briefjes verloren, de mensen die de briefjes vonden, en over zichzelf. In de tijd dat ze honderden boodschappenbriefjes analyseerde voor Volkskrant Magazine kwamen de meest ontroerende, bijzondere en spannende briefjesverhalen als vanzelf naar haar toe. Verhalen die te mooi zijn om niet te delen. Daarom staan ze nu gebundeld in dit boek! Want ook al is er niets zo vluchtig als een boodschappenbriefje, ze vertellen allemaal een verhaal!

Psychologie van het boodschappenbriefjeIn dit boek zijn naast een bloemlezing van analyses op deze site, tientallen nieuwe briefjesanalyses opgenomen. En wat wil de briefjesmaker eigenlijk koken? Briefjeskok Marloes Morshuis maakt een aantal culinaire analyses en komt tot verrassende recepten. En wil je het zelf wel eens proberen? Met de korte handleiding Boodschappenbriefjes analyseren kun je zo aan de slag. Het boek is te bestellen via uitgeverij Palmslag.
'Als je een boodschappenbriefje écht leest, zie je zoveel meer. Wat iemand opschrijft, hoe iemand dat doet, de woordkeuze: het zegt iets over de persoon. Je wilt meer weten over de mens achter het briefje.’