BriefjespsychologieWat heb je echt nodig om te overleven? Wat koop je in de winkel? Wat eet je vanavond? Allemaal vragen die je kunt beantwoorden met een boodschappenbriefje. Als je zo'n briefje écht leest, zie je veel meer. Wat iemand opschrijft, hoe iemand dat doet, de woordkeuze: het zegt iets over de persoon. Ik wil meer weten over de mens achter het briefje. Ik noem dat de psychologie van het boodschappenbriefje. Het fascineert me. En een fascinatie leidt vaak tot een verzameling. Mijn verzameling boodschappenbriefjes, met hulp van vrienden, buren, collega's en volslagen vreemden.

Na 365 briefjesanalyses komen er geen nieuwe analyses meer op deze site. Wel verschijnt er iedere zaterdag een nieuwe analyse in Volkskrant Magazine. De verzameling Boodschappenbriefjes gaat ook door en bijzondere vondsten komen op Facebook en Twitter. Dus heb je een speciaal briefje gevonden? Geef het door!

Adres voor gevonden briefjes:

Redactie Volkskrant Magazine
T.a.v. Boodschappenbriefje
Postbus 1002
1000 BA Amsterdam

Voor alle lezers met schrijfaspiraties: een gastanalyse maken is mogelijk. Meld je daarvoor aan via boodschappenbriefjes[at]gmail.com.

Tefke van Dijk