Een goedbewaard staatsgeheim: ook de koningin doet boodschappen. Undercover. Zonder kroontje. Bij Aldi of Lidl, een pot nat. Daar haalt ze witte wijn, geb. aardappelen, koolvis en rookwaar. Want ja, stiekem rookt ze nog wel eens een sigaretje, als ze zenuwachtig is. En natuurlijk tijdschriften. Om te zien wat de roddelbladen nu weer allemaal over haar en haar familie hebben geschreven. Tjongejonge, nou nou, dat gepeupel houdt wel van aapjes kijken zeg!
▼
20110429
Briefje #136: Kwark-face
Melk, eieren, mayo, iets ondefinieerbaars en bananen: ik word er niet warm of koud van. Maar kwark... JA! Kwark is fijn. Kwark is goed. Kwark is hartverwarmend en goed voor de ziel. Kwark: +3. Everybody: Put on a Kwark-face!
20110428
Briefje #135: Grote dag
Vandaag is de grote dag! Ze moet er pico bello uitzien. Grijze haren verven, lekker wassen met shampoo, insmeren met bodylotion. Gezichtscreme en deodorant op. Kunstgebit in, goed vastgeplakt met kukident. Inlegkruisje voor het geval dat het huilen van het lachen wordt. Sprankelende ogen maken met, hoe heet dat spul ook alweer, oh ja: mascara. Van Max Factor. Maar eerst die wallen proberen weg te werken met oogpads vol l'Oreal oog. Lippenstift erbij, asperine erin. Klaar. Kom maar op!
20110427
Briefje #134: Lief verzoek
Dit klopt niet. Zo'n lief, stil meisje zou niet hoeven vragen om een uitvoeringsverzoek, nieuw rooster en uitstapjesformulier. Dat klopt gewoon niet.
20110426
Briefje #133: Mieren
Zit je net lekker in de tuin te genieten van het warme lentezonnetje, zie je ze massaal naar binnen marcheren: MIEREN. Oei, oei. Deze vrouw kan daar absoluut niet tegen, ze krijgt spontaan jeuk, overal. Die mieren MOETEN weg. Ze verklaart - net als ieder voorjaar - de oorlog aan de mieren. Operation Ant Storm. Trekt haar schoonmaakuniform aan en bepaalt de strategie: mierenlokdoos voor 100.000 stuks, ze overvallen met handzeep en schuimversteviger, dan amoniak erover heen, even wachten, handschoenen aan, spons pakken en schoonmaken met andy. Geen mier meer te zien. WEG!
Briefje #132: Geen roosvicee!
Interessant. In dit gezin schrijft iedereen mee aan het boodschappenbriefje. Leuk bedacht, democratisch en alles, maar in de praktijk werkt het net zo slecht als communisme. Gevolg: dubbelingen (maar wel heel veel wc-papier in huis) en Strijd. Zoon voelt zich groot en belangrijk, maar wordt absoluut niet serieus genomen. 'Luister ouders, Ik wil Chips en Dubbele Frisss. Denk eraan: gééén Roosvicee!' (en dan voor alle duidelijkheid een heel boos gezicht tekenen). Zijn moeder trekt zich er weinig van aan. Het lijkt alsof ze aan de Rose gaat, maar dan toch de vice variant. Voorspelling: huis te klein en later peperdure psychische consulten. Jammer.
20110425
Briefje #131: Paasreces
Druk, druk, druk. Hier aan moeten denken, dat niet vergeten. Lastminute zus, snel snel zo. Lijstjes, briefjes, notities. Het is wel even goed. Ik ga met paasreces. Me ongans eten aan paaseitjes en in twee dagen zo'n enorme paasstol verorberen. En een lichte julienesoep. Zalig Pasen allemaal!
20110424
Briefje #130: Oranje
Oudere, rijpere vrouw verlangt naar meer passie in haar leven. Dat zie je meteen aan dit briefje. Om te beginnen: ze kiest voor oranje papier. Daarmee verraadt ze zichzelf: ze is al wat ouder, bedachtzaam, geduldig en behoudend. Maar ook afwachtend, lui en jaloers. Ze wil genieten, ze wil meer vuur in haar leven. Dat zie duidelijk terug aan boodschappen als rode peper en rode wijn. Ze is oranje, maar wil eigenlijk nog rood zijn.
20110423
Briefje #129: Trouwwens
Ze wil het al zo lang. Ze doet al zo lang zijn was, zijn boodschappen. Ze geeft al zo lang hints, heeft zelfs een keer in aangeschoten toestand gezegd: 'Als je me nu zou vragen, zeg ik ja.' Ze wil TROUWEN! Maar Pieter ziet het niet, de wens voor die ring om haar vinger. In haar dromen heeft hij haar al negen keer om haar hand gevraagd. Maar nee. De volgende dag mag ze gewoon weer biertjes voor hem kopen. En zelf zit ze dan - heel zuur - aan de piccalily.
20110422
Briefje #128: Dreft
'Ik koop bijna nooit Dreft.' Het zal wel. Deze boodschapper weet er alles van. Met de tv-gids in de hand zapt hij van zender naar zender, altijd op zoek naar die fijne reclame van Dreft. Het doet hem denken aan vroeger, aan zijn moeder en aan draadjesvlees. Zeg eens eerlijk: hoe vaak koopt u Dreft?
20110421
Briefje #127: Dochter
Hoera, er is een baby'tje geboren! Het is een jongetje en hij heet Rob, roepnaam Robbie. Tijd voor beschuit met muisjes! Blauw-met-witte-muisjes. De grote broers zijn ook apetrots. Een van hen helpt mama mee het boodschappenbriefje schrijven. Tong uit de mond, superconcentratie: 'beschuit voor Robbie'. Mama vindt het lief. Haar jongens. Maar ja, de kans op een dochter is nu wel verkeken. En ze had zoveel hoop, zoveel roze spulletjes in huis gehaald, inclusief roze boodschappenbriefjes. Tja. Soms loopt het leven anders...
20110420
Briefje #126: Gepokt en gemazeld
Dit briefje is gepokt en gemazeld. Zou dat ook voor de boodschapper gelden?
Juist ja, zij verdrinkt haar verdriet wel.
gepokt en gemazeld zijn: veel ervaring opgedaan hebben en tegenslagen overwonnen hebben: hij is gepokt en gemazeld in het baggerbedrijf.Baggerbedrijf. Juist, ja. Ze werkt hier al veel te lang, meer dan 25 jaar. Ze weet precies hoe die foute managers in elkaar steken. En hoe ze de boel kan bedonderen. Iedere keer bij de maandelijkse borrel drinkt ze ze arm. 'Doe mij nog maar een witte wijn, ja. Ach, weet je wat, geef maar hier die fles. Hahaha.'
Juist ja, zij verdrinkt haar verdriet wel.
20110419
Briefje #125: Bierrrr! (+)
Eerste indruk: bierrrrr! Goed bier ook: Leffe, Hoegaarden, Hertog Jan. Hoewel een foto meer zegt dan duizend woorden, zegt het hier niets over de boodschappen van deze persoon. Maar: met de papierkeuze maak je wel een statement. De eerste indruk van 'niet zomaar een bierdrinker' blijft overeind bij verdere analyse van dit briefje. Geen spelfout te ontdekken, dure smaak (AH), intellectueel (boek) en internationaal georiënteerd (couscous, humus en Turks brood). Maar vooral is het een warme persoonlijkheid. Anders gebruik je geen woorden als eitjes en lapje vlees.
ReceptOpEenBriefje #125
Spitskool
Wat een heerlijk zomers briefje! En gemaakt door iemand die van koken houdt, want het is bepaald geen doorsnee pot-pastasaus-briefje. Spitskool bijvoorbeeld, kom je niet veel tegen op boodschappenlijstjes. Terwijl je er toch heerlijke dingen mee kunt maken. Misschien dat zo’n hele kool afschrikt in de winkel, maar het is een makkelijk te verwerken groente. In ragfijne reepjes als heerlijk frisse salade, met munt, feta, bosui en (Turkse) yoghurt. In grove repen of stukken gesneden in roerbakgerechten. Vullen van spitskoolbladeren is lastig: de bladeren krullen dicht om elkaar heen en zijn bijna niet in zijn geheel los te halen. Ik maak een lekker frisse spitskool-couscoussalade. Lekker bij het gegrilde ‘lapje vlees’ van het briefje, en het Turkse brood en de humus.
Spitskool-couscous-citrussalade
Bijgerecht voor 4 personen
1/2 spitskool
300 gram couscous
bosje lente-ui
sap en rasp van 1 sinaasappel
sap en rasp van 1 citroen
zeezout en versgemalen peper
2 eetlepels fijngesneden munt
8 eetlepels olijfolie
Snijd intussen de harde onderkant van de spitskool en snijd de kool in ragfijne reepjes. Snijd een paar keer doormidden. Was de lente-ui en snijd in ringetjes. Doe de couscous weer in een kom. Meng sinaasappelsap, citroensap en resterende olie en meng erdoor. Roer de reepjes spitskool, de lente-ui, citrusrasp en munt erdoor. Maak pittig op smaak met peper en zout. Zet minimaal een uur koud weg.
ReceptOpEenBriefje #125
Spitskool
Wat een heerlijk zomers briefje! En gemaakt door iemand die van koken houdt, want het is bepaald geen doorsnee pot-pastasaus-briefje. Spitskool bijvoorbeeld, kom je niet veel tegen op boodschappenlijstjes. Terwijl je er toch heerlijke dingen mee kunt maken. Misschien dat zo’n hele kool afschrikt in de winkel, maar het is een makkelijk te verwerken groente. In ragfijne reepjes als heerlijk frisse salade, met munt, feta, bosui en (Turkse) yoghurt. In grove repen of stukken gesneden in roerbakgerechten. Vullen van spitskoolbladeren is lastig: de bladeren krullen dicht om elkaar heen en zijn bijna niet in zijn geheel los te halen. Ik maak een lekker frisse spitskool-couscoussalade. Lekker bij het gegrilde ‘lapje vlees’ van het briefje, en het Turkse brood en de humus.
Spitskool-couscous-citrussalade
Bijgerecht voor 4 personen
1/2 spitskool
300 gram couscous
bosje lente-ui
sap en rasp van 1 sinaasappel
sap en rasp van 1 citroen
zeezout en versgemalen peper
2 eetlepels fijngesneden munt
8 eetlepels olijfolie
Rooster de couscous even in een koekenpan met een beetje olijfolie. Doe in een kom, meng er wat zout door en giet er kokend water over tot het een centimeter onderstaat. Laat een minuut of tien staan tot de couscous geweld is, spreid uit over een bord en laat wat afkoelen.
Snijd intussen de harde onderkant van de spitskool en snijd de kool in ragfijne reepjes. Snijd een paar keer doormidden. Was de lente-ui en snijd in ringetjes. Doe de couscous weer in een kom. Meng sinaasappelsap, citroensap en resterende olie en meng erdoor. Roer de reepjes spitskool, de lente-ui, citrusrasp en munt erdoor. Maak pittig op smaak met peper en zout. Zet minimaal een uur koud weg.
>> Bekijk hier meer recepten van Marloes Morshuis!
20110418
Briefje #124: Chaotisch
Op het eerste oog zou je het niet zeggen, maar we hebben hier te maken met een zeer chaotisch stel. Het briefje lijkt gestructureerd door de duidelijke opsommingstekens en het nette handschrift. Schijn bedriegt. Als je goed kijkt, zie je dat er eerst wordt geschreven en dan pas nagedacht. Kip. Vraagteken. Beleg. Even denken. 2x. De ander neemt het over. Chocopasta. O nee, dat hebben we nog. Ook maakt de tweede persoon interessante gedachtensprongen. Van elstar appels naar peterselie en van hachee kruiden naar speculaas. Impulsieve mensen dit. Maar er is niks mis met wat spontaniteit.
20110417
Briefje #123: Kort en krachtig
Je hebt boodschappers die alles tot in de kleinste details uitschrijven. Heel correct, adequaat en nauwkeurig. Maar in dat perfectionisme gaat ook veel tijd zitten. Tijd die deze boodschapper liever beter besteedt. Haar boodschappenbriefje is dan ook kort en krachtig: Pak wordt p, zak wordt z en gebakken aardappeltjes wordt bakaard. Ze vervalt maar één keer in de oude gewoonte en schrijft zak voor bakaard. Twee afkortingen achter elkaar is blijkbaar nog wat lastig. Maar ze herstelt zich goed, op het nippertje: sjek met vloei.
20110416
Briefje #122: Prof in spe
Je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn. Bastiaan is nog maar een jonge jongen, maar wel een met ambities. UNIVERSITY OF TWENTE. bastiaan. Ja, dat staat goed. Bastiaan is een sociaal type én een technisch talent. Professor bij het Twentse Research Institute for Social Sciences and Technology, dat lijkt hem wel wat. Maar ja, dan zal hij nog een paar jaartjes moeten wachten. Tot die tijd helpt hij zijn moeder met het maken van het boodschappenbriefje. Zij bepaalt wanneer er wat (vegetarisch) wordt gegeten, hij heeft zijn eigen wensen: met de shaker een kokteel maken van banaasap, ananassap (zie hier het talent: 100% foutloos geschreven!), blaudruifsap en sietroensap.
20110415
Briefje #121: Blind date
Spannend!!! Deze boodschapper, een van nature wat schuchtere en onzekere jongen, heeft vanavond een blind date! Afspraakje in een café, geregeld via via. Het is zijn eerste blind date ooit en hij wil goed beslagen ten ijs komen. Daarvoor moet hij om te beginnen zijn money fixen, want misschien gaat zij er wel vanuit dat hij alles betaalt. Als een echte heer, zoals het hoort. Haren schoongewassen, lekkere deo op, vooraf een blikje red bull tegen de zenuwen, even wat eten. O ja, en een frisgepoetste mond natuurlijk! Goed gorgelen met mondwater. Stel je voor dat er wordt gezoend vanavond... Spannend!!!
20110414
Briefje #120: Net als vroeger
Die eerste baan in Mexico. Ze weet het nog zo goed: 's avonds die tortillawraps gevuld met gehakt, avocado (guacomolemix) en jalapeňos. Goddelijk. Eens kijken of ze het nog kan klaarmaken. Ook zo'n mooie herinnering: Mora saté, legendarisch na een studentenfeestje. Tegenwoordig moet ze het van haar vriend doen met de vegetarische schijf van Aldi. En de schooltijd... Dat je onschuldige briefjes schreef aan jongens en die dan een geheime boodschap meegaf door bepaalde letters te benadrukken. Eens kijken of ze het nog kan. Mmmmh. Och, de tijd...
20110413
Briefje #119: Handeltje (+)
Wat start deze boodschapper voor handeltje? Eerst de garage verduisteren met een rolgordijn en vijf spots van 40w ophangen. Dan iets met verzorgend ontsmettingsmiddel (Dettol), een gasbrander, kledingshangers en strijkplankhoes. En dat allemaal temidden van producten als kokosmelk, kouseband, amandelschaafsel en witte chocola. O ja, en butter chicken wok sauce. Ik tast volledig in het duister...
ReceptOpEenBriefje #119
Witte chocoladetaart met saffraan
Hartig of zoet. That’s the question... Met dit briefje kun je allebei de kanten op. Hartig, met kouseband, kokosmelk en ‘butter chicken wok sauce’. Of zoet, met roomboter, witte chocola, koekjes en slagroom. De zoete ingrediënten vallen vanzelf als puzzelstukjes in elkaar: witte chocoladetaart. Soms zijn keuzes makkelijk.
Nu staat witte chocola niet hoog op mijn favorietenlijstje. Gelukkig maar, want er is al chocola genoeg te weerstaan in deze wereld. Niet dat ik van de uitsluitendextrapurechocoladebrigade ben, niets mis met een lekker blokje melk op zijn tijd, maar wit gaat me te ver. Te vettig, te zoet, te flauw.
Dat is niet zo raar, want er zit ook bijna geen chocola in witte chocola, leert Wikipedia. Alleen cacaoboter, geen cacaopoeder. En voor wie dacht dat het een relatief nieuwerwetse uitvinding was: nee dus. Al in 1930 bedachten de Zwitsers, chocolademakers bij uitstek, de witte variant.
Witte chocola mag dan in pure vorm maar een selecte groep liefhebbers kunnen bekoren, de romigheid en zachtheid komen in taart en mousse juist perfect tot hun recht. Bovendien biedt de neutrale smaak van witte chocola alle ruimte voor een extra smaakmaker. De appelstroop van het lijstje lijkt me niet zo geschikt, maar de saffraan... Ja! Het geeft een subtiele zoetige smaak. Voor wie denkt geen verschil te proeven: proef het chocolademengsel maar eens voor én nadat je de saffraan hebt toegevoegd.
Ingrediënten
Nu staat witte chocola niet hoog op mijn favorietenlijstje. Gelukkig maar, want er is al chocola genoeg te weerstaan in deze wereld. Niet dat ik van de uitsluitendextrapurechocoladebrigade ben, niets mis met een lekker blokje melk op zijn tijd, maar wit gaat me te ver. Te vettig, te zoet, te flauw.
Dat is niet zo raar, want er zit ook bijna geen chocola in witte chocola, leert Wikipedia. Alleen cacaoboter, geen cacaopoeder. En voor wie dacht dat het een relatief nieuwerwetse uitvinding was: nee dus. Al in 1930 bedachten de Zwitsers, chocolademakers bij uitstek, de witte variant.
Witte chocola mag dan in pure vorm maar een selecte groep liefhebbers kunnen bekoren, de romigheid en zachtheid komen in taart en mousse juist perfect tot hun recht. Bovendien biedt de neutrale smaak van witte chocola alle ruimte voor een extra smaakmaker. De appelstroop van het lijstje lijkt me niet zo geschikt, maar de saffraan... Ja! Het geeft een subtiele zoetige smaak. Voor wie denkt geen verschil te proeven: proef het chocolademengsel maar eens voor én nadat je de saffraan hebt toegevoegd.
Ingrediënten
Koekjes: 1 pak bastognekoeken
70 gram roomboter250 gram witte chocola
500 ml slagroom
4 blaadjes gelatine
8 draadjes saffraan
fruit: frambozen
handje amandelschaafsel
Vet een springvorm in (26 cm doorsnee). Verkruimel voor de bodem de koekjes of maal ze fijn in een keukenmachine. Smelt de roomboter. Zodra de boter gesmolten is het vuur uitdoen en de koekkruimels erdoor mengen. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem. Druk stevig aan.
Breek de chocola in blokjes en smelt in een kom boven een pan met kokend water. Week intussen de gelatineblaadjes vijf minuten in koud water. Doe de saffraan in een klein kommetje met twee theelepels heet water.
Verwarm een scheut slagroom, bijvoorbeeld in de magnetron. Los de uitgeknepen gelatine hierin op en meng het door de chocola. Dit ziet er een beetje vreemd uit, maar dat is prima. Roer het even stevig door. Voeg de saffraan toe: vis de draadjes eruit of giet het door een klein zeefje. Bewaar eventueel een paar druppels van het vocht. Roer nog even.
Klop de rest van de slagroom tot een lobbige massa, net niet stijf. Doe het chocolademengsel in een grote kom en spatel de slagroom er voorzichtig door. Verdeel over de bodem en strijk glad. Als je nog een beetje saffraanvocht hebt bewaard, verdeel die dan in kleine druppeltjes over de bovenkant. Dat geeft mooie gele stipjes. Zet de taart een paar uur in de koelkast tot hij stevig is. Rooster intussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan. Garneer de taart met de amandelen en de frambozen en nodig uit zelfbescherming minimaal zeven mensen uit om met je mee te proeven.
>> Bekijk hier meer recepten van Marloes Morshuis!
20110412
Briefje #118: Subsidieaanvraag
Heb jij lef? Barst jij van het talent? Ben jij creatief? Vraag bij de provincie Utrecht subsidie aan voor jouw innovatieve idee! Dat vond deze boodschapper een goed plan. Hij vindt zichzelf namelijk hartstikke creatief en talentvol. Zijn subsidieaanvraag strandde al bij de eerste ronde. En wat wil je ook? Melk, yoghurt, sap, lasagnevellen, spinazi (ai, nog een spelfout ook) en champignons: daar straalt geen spatje creativiteit vanaf, talent is ver te zoeken. Lef ja, dat heeft deze boodschapper dan weer wel.
20110411
Briefje #117: Hard en snel
Wat hoort er niet thuis in dit rijtje:
O petjes
O nieuwe sneakers
O plantjes
O snoeischaar
O versterker
O boxen
O nieuwe motor
O 2e helm
O T-shirts
O muziek
Makkie. Toch? Plantjes natuurlijk. Want alles moet ruig, hard en snel. Stoere kleren, gave motor en muziek die uit de versterkte boxen knalt. Een snoeischaar - grof model - past nog wel in dit snoeiharde plaatje. Maar plantjes? Nee, da's echt te soft, te mushy, te watje. Daar doet deze toffe gozert niet aan.
O petjes
O nieuwe sneakers
O plantjes
O snoeischaar
O versterker
O boxen
O nieuwe motor
O 2e helm
O T-shirts
O muziek
Makkie. Toch? Plantjes natuurlijk. Want alles moet ruig, hard en snel. Stoere kleren, gave motor en muziek die uit de versterkte boxen knalt. Een snoeischaar - grof model - past nog wel in dit snoeiharde plaatje. Maar plantjes? Nee, da's echt te soft, te mushy, te watje. Daar doet deze toffe gozert niet aan.
20110410
Briefje #116: Hardopdenker
Tienermeisje leert van moeder om structuur aan te brengen in haar gedachten. 'Eerst naar de bieb voor de boeken, dan een borstel halen bij de drogist en als laatste mijn kleurplaat inleveren bij de fotozaak.' Nadenken. 'Nee wacht, de fotozaak ligt dichter bij de bieb dan de drogist. Dus dat moet ik even omdraaien. Moeder kijkt mee over haar schouder. 'Nee schat, dat gekrabbel is heel onoverzichtelijk. Gewoon even opnieuw opschrijven. Denk eraan: je gedachten moeten in één oogopslag helder zijn.'
20110409
Briefje #115: Sla je slag
Bij Lidl en Emte. Of bij een van de twee. Groente of aardappels nodig? Lidl! Vlees, saus, rijst of kruiden? Emte! Uitzonderingen die de regel bevestigen: sla, slauitje, slasaus en snitzel. Die kun je soms beter bij Lidl halen, soms beter bij Emte. Tenminste, als we deze boodschapper moeten geloven. Sla je slag!
20110408
Briefje #114: Zij / Hij
Zij: sandwichspread, koffiemelkcups, snoeptomaatjes, dubbelfris, lente-ui en ananas.
Hij: overtegelen, afvoer in de muur, afwerken met strip en koofje.
Hij: overtegelen, afvoer in de muur, afwerken met strip en koofje.
Zij komt van Venus, hij komt van Mars: verschil moet er zijn. De vraag is meer of het werkelijk relevant is: snoeptomaatjes en koofjes.
20110407
Briefje #113: Smint
Lekker, hoor: rijkgevulde tortilla's met aubergine, paprika, courgette, champ (hoe schrijf je dat ook alweer?), tompuree (ik hoop dat ze tomatenpuree bedoelt), geraspte kaas, feta en creme fraiche. Maar je gaat er wel van een de race (toiletpapier). En DIE LUCHT, mensen! (Smint)
20110406
Briefje #112: Slager Piet
De man (ik noem hem voor het gemak Nico, want ik vind het echt een Nico) en slager Piet gaan ver terug. Ze kennen elkaar al sinds de basisschool. Nico's vader had geld en Nico kon studeren. Hij leerde Frans en heeft daar nu nog profijt van: pave au poivre vert. Hij zag verre landen en smult nu nog van 1 bakje boemboe voor nasi goreng, 100 g. Piet kreeg die kansen niet. Zijn vader was slager en hij werd slager. Niet dat je Piet daar ooit over hoort mopperen hoor. Toch heeft Nico het gevoel dat hij iets verschuldigd is aan Piet. Dat hij contact met hem moet houden, hoezeer hun levens ook uiteenlopen. En dus gaat hij iedere zaterdag naar de slagerij, maakt een beleefheidspraatje en koopt de aanbieding van de week. Die dan nog behoorlijk aan de prijs is (2,99, nou nou). Maar dat heeft Nico er graag voor over. Het is toch een vriendschap voor het leven.
20110405
Briefje #111: Snoetenpoetsers
Snoetenpoetsers? Handenbinders zul je bedoelen! Ik heb het over kinderen, ja. Hartstikke lief hoor, en ik ben ook keigelukkig als moeder, maar culinair tafelen: nee, dat zit er niet meer in. Het enige dat ze eten, is worteltjes en cherrietomaten, pasta (verse tortellini) met veel kaas (4 kazen saus plus geraspte kaas) en gehaktballetjes in tomatensaus (tomato fritto). Ik probeer er wel fruit in te krijgen, maar verder dan bananen en appels kom ik niet. Voor mezelf koop ik altijd sla erbij met mayo 30% vet (ik probeer nog steeds op gewicht te komen na die zwangerschappen). Maaltijden moet je ook allemaal vooruit plannen, want een kind heeft baat bij rust en regelmaat. Wijn drink ik niet meer, dat is enkel thee tegenwoordig. En vooruit, dan koop ik ook maar meteen van die uitwasbare stiften, want ik blijf aan de gang met snoetenpoetsers. Handenbinders, zeg ik.
20110404
Briefje #110: Knappe jongen
Nou nou, knappe jongen die een winkel weet waar je ontstopper, suiker, beltegoed en potgrond kunt kopen. En dan ook nog eens ene diede (?) 10 euro kunt geven...
20110403
Briefje #109: Secretaresse
Ben je er klaar voor? Goed. Let op. We hebben nodig (telt op vingers, red.): melk, biogarde 3x, boter, crusli, 6 zoete appels, sapjes, XL hagel - bruin, brood, géén extra brood (indringende blik, red.), cola.
Time out. (kort ademhalen en pen schudden, red.)
Kleine flesjes rivella, cola en spa lemon.
Heb je alles? Goed, bedankt. Je kunt gaan. (zich omdraait en verder negeert, red.)
Time out. (kort ademhalen en pen schudden, red.)
Kleine flesjes rivella, cola en spa lemon.
Heb je alles? Goed, bedankt. Je kunt gaan. (zich omdraait en verder negeert, red.)
20110402
Briefje #108: Reiniger
Je hebt allerlei soorten reinigers: van Woodclean reinigers voor parketvloeren tot ultrasoon reinigers voor de diepste poriën van een sieraad. En je kunt ook allerlei dingen kopen voor het toilet: closetrollen, wc-verfrisser, vochtig toiletpapier. Deze boodschapper is echter heel duidelijk in de reiniger die ze zoekt en waarvoor ze die nodig heeft: voor de W.C. Da's glashelder.
20110401
Briefje #107: Shout
Soms zou ik willen dat je gewoon zou verdwijnen (Vanish). Dan kan ik het wel uitschreeuwen (shout, shout), echt uitschreeuwen (shout again). Je vergeet ALTIJD wc-papier te kopen. En ik wil water in van die kleine flesjes. Zo'n ingewikkelde smaak heb ik toch niet? Ik wil geitenkaas met rucola eten en red bull met musli repen, of koeken, hoe ze die dingen ook noemen. Och, en ik voel de lente alweer aankomen. Hooikoorts! Neem maar 2x neusdruppels mee. Hoezo ben ik een high-maintenance vriendin? Zo zijn alle vrouwen, hoor!