Boodschappenbriefjesboeken

Ben je gecharmeerd van boodschappenbriefjes en ben je benieuwd wat erover te vertellen valt? Dat treft! Bestel het boek Wat ik vond in 10.000 boodschappenbriefjes. Vol trefzekere, uitdagende en grappige pseudo-psychoanalyses van briefjesschrijvers en ontroerende briefjesverhalen.

Boodschappenbriefjes. Ze fascineren Tefke van Dijk. In korte tijd heeft ze honderden briefjes verzameld. Ze sprokkelt ze bij elkaar met hulp van vrienden, buren en collega’s. Maar ook volslagen vreemden sturen haar gevonden briefjes. Onder het mom van ‘boodschappenbriefjespsychologie’ schrijft ze bondige pseudo-psychoanalyses van de mens achter het briefje. Iedere zaterdag verscheen zes jaar lang een nieuwe analyse in Volkskrant Magazine.

Wat ik vond in 10.000 boodschappenbriefjes
Je kunt veel aflezen van een boodschappenbriefje. Hoe iemand boodschappen doet, hoe iemand leeft, hoe iemand ís. Ga maar na. Hoe maak jij zelf een boodschappenbriefje? Maak je überhaupt een boodschappenbriefje? Ook als je dat niet doet, zegt dat wat over je.

Boodschappenbriefjesanalist Tefke van Dijk zag vele briefjes van vele briefjesschrijvers. Ze leerde veel over de mensen die de briefjes verloren, de mensen die de briefjes vonden, en over zichzelf. In de tijd dat ze honderden boodschappenbriefjes analyseerde voor Volkskrant Magazine kwamen de meest ontroerende, bijzondere en spannende briefjesverhalen als vanzelf naar haar toe. Verhalen die te mooi zijn om niet te delen. Daarom staan ze nu gebundeld in dit boek! Want ook al is er niets zo vluchtig als een boodschappenbriefje, ze vertellen allemaal een verhaal!

https://palmslag.nl/boeken/wat-ik-vond-10000-boodschappenbriefjesPsychologie van het boodschappenbriefje
In dit boek zijn naast een bloemlezing van analyses op deze site, tientallen nieuwe briefjesanalyses opgenomen. En wat wil de briefjesmaker eigenlijk koken? Briefjeskok Marloes Morshuis maakt een aantal culinaire analyses en komt tot verrassende recepten. En wil je het zelf wel eens proberen? Met de korte handleiding Boodschappenbriefjes analyseren kun je zo aan de slag. Het boek is te bestellen via uitgeverij Palmslag.
'Als je een boodschappenbriefje écht leest, zie je zoveel meer. Wat iemand opschrijft, hoe iemand dat doet, de woordkeuze: het zegt iets over de persoon. Je wilt meer weten over de mens achter het briefje.’