Ze schrijft erover:
“We zijn nogal gestructureerd met onze boodschappen: ik bedenk twee keer per week wat we moeten eten: op zaterdag en op woensdag. Op die dagen doen we ook de boodschappen. Rechts staat het menu met daaronder de boodschappen die we kopen bij een grote super. Links alle overige boodschappen die we doen bij de drogist, de bakker en de slager etc. Soms noteer ik achteraf wat we hebben uitgegeven.”
"Deze pagina’s zijn wel leuk omdat de kosten erbij staan. Overigens kopen we altijd meer dan op het boekje staat want koffie bijvoorbeeld en melk staan er niet bij omdat dat standaard is. Daar heb je geen lijstje voor nodig. En bij de slager ontbreken de vleeswaren. Die bestel ik ter plekke. Zie je frikandel pan? Dat is het recept van Yvette van Boven. Er is nog meer dan de helft over dus dat eten we later in de week. Opgewarmd in de koekenpan."
“Helemaal voorin doe ik de uitgeknipte artikeltjes over de beste wijn. Niet dat wij dagelijks wijn drinken maar je kunt maar beter een goede wijn in huis hebben voor gasten.”
“Het formaat en de uitvoering van de boekjes luisteren nauw. Ze moeten een bepaalde grootte hebben en een ringband zodat ik de bladzijden makkelijk kan omslaan. Ik koop ze altijd bij de Hema. Die heeft geweldige stationery en dan heb ik weer een excuus om daar te neuzen. Het leeslint bind ik er zelf aan.”
“Ik ben gehecht aan die boekjes en daarom gooi ik ze niet weg als ze vol zijn.”
Jammer dat ik dit fraaie boekje niet kan toevoegen aan mijn verzameling, maar ik snap het wel. Het zijn een soort dagboekjes!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten