20110325

Briefje #100: Nu jij

Honderd briefjes verzameld en geanalyseerd, wie had dat gedacht? Om dat te vieren neem ik maar eens een dagje vrij. Jullie zijn aan de beurt! Dus zeg het maar: wie zie jij achter dit briefje?


Een paar analysetips (bestel het boek voor de volledige handleiding):
 • Kijk naar opvallende woorden, die je zelf niet snel gebruikt. Waarom vallen die op?
 • Associeer met deze woorden. Waar doen ze je aan denken?
 • Sluit je ogen en zie de schrijver van het briefje voor je. Is het een man of vrouw? Oud of jong? Etc.
 • Schrijf je analyse in de reactiemogelijkheid van dit briefje.
Succes!

4 opmerkingen:

 1. Victor van Velzen25 maart 2011 om 21:41

  Als je haar maar goed zit
  Een blik in de voorraadkast deed deze moeder flink schrikken. LEEG. Gelukkig moest ze toch naar de supermarkt voor wat kleine boodschappen: "Even kijken. De hagelslag is op; hagelslag, dat doet me denken aan de poepluier van vanochtend .... O toen heb ik het laatste pak luiers open gemaakt. En de billendoekjes zijn ook bijna op [zucht] Deed mijn man maar eens de poepluiers. O ... hij wil vanavond natuurlijk een biertje. Ik dwaal af. Waar was ik gebleven. Ja, beleg voor de kinderen: vlokken, want dat vindt de oudste zo lekker net als joki en limonade. Weet je wat hij ook lekker vindt, een opgerold plakje kaas. En natuurlijk ontbijtkoek. Wat heb ik toch veel aan mijn hoofd." Ach, als je haar maar goed zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De zorgvuldigheid waarmee het hairstylingsproduct wordt uitgeschreven is opmerkelijk. Want als dit briefje is geschreven voor de boodschapper (een ander dan de schrijver), voor wie is de gel dan? Het lijkt mij dat de boodschapper, aangenomen dat dat de man van de jonge moeder is, zelf wel weet welke gel hij gebruikt. Voor het bier weet hij dat wel en heeft hij ook alleen aan '6-pack' genoeg. De hoeveelheid vindt hij blijkbaar nog wel moeilijk.

  Voor een zoon van 12, voor wie de gel ook zou kunnen zijn, lijkt haar handschrift te jong en de gel te duur. Andersom zou beter kunnen: een zoon van 12 haalt de boodschappen en brengt gel mee voor papa. Is papa eigenlijk al niet kaal als zoonlief 12 is? En zou de jongen dan weten welke luiers en bier mama bedoelt? En luiers kloppen dan ook niet meer als hij 12 zou zijn, tenzij voor een nakomertje...

  Misschien heeft de jonge moeder het briefje toch voor zichzelf geschreven en de vorige keer per abuis visible gel meegebracht en is dat een drama geworden op het werk van haar man, is hij ontslagen en aan de drank geraakt. Dat zou het merkloze bier in elk geval verklaren. Hmm, moeilijk, blijft speculeren. Eerst maar eens een plakje ontbijtkoek met een glas joki...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze hebben kinderen, ja. Maar ze zijn nog steeds cool. Wilde haren? Hij heeft er letterlijk steeds minder, maar figuurlijk zit alles d'r nog. En met de juiste gel, de Onzichtbare Ultra Sterke, die ruikt naar vroeger, ziet hij d'r nog steeds uit als... een jonge Bruce Springsteen? Shakin' Stevens? Simon Le Bon? Nou... dat is misschien overdreven. Maar toch. Hij mag er nog wezen. Ze moeten wel allebei op hun figuur letten. Vandaar smeerkaas, van die saaie Slankie, voor door de week en in het weekend echte, maar geen blok (want dat gaat in één keer op) maar plakken. En geen kratje bier, maar een 6-pack. Ach een sixpack. Had-ie nog maar een sixpack. Moet-ie toch eens wat aan doen. Het kán nog. Het ligt als het ware binnen handbereik. Als-ie zich niet laat ontmoedigen door de geur van diksap, joki, billendoekjes, Zwitsal. Waar is de gel? Hij moet zichzelf toch op de een of andere manier overeind houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nu maar hopen dat die Invisile Gel eindelijk echt eens werkt.. tenminste wat rust dan..

  BeantwoordenVerwijderen