20200604

Dag van het boodschappenbriefje #2

Maandag 8 juni is de #dagvanhetboodschappenbriefje, een initiatief van Tefke van Dijk en Mirjam de Boer van handletters.nl. Het is dé dag om een handgeschreven briefje te maken voor je boodschappen.

In aanloop naar 8 juni zetten we iedere dag een (gevonden) boodschappenbriefje in het zonnetje. Tefke maakt een analyse van de boodschapper en Mirjam laat zien 'hoe het ook kan' met fraaie handletters. Een boodschappenbriefje schrijven is immers héél ontspannend om te doen, en je kunt gelijk je handletterskills oefenen. Elke dag geeft Mirjam een handige tip voor het letteren van een boodschappenbriefje. Doe mee en je bent op 8 juni helemaal klaar om los te gaan op je briefjes!

Briefje #2De analyse | Dit is een gezin van minimaal 3 personen. Om te beginnen een van de ouders (het kan een vader zijn, maar ook een van de twee moeders). Deze ouder is hoofd ontbijt, met allerhande dranken, fruit, brood en zoet beleg. Het kind voegt daar dubbelfris en toetjes aan toe, maar moest ook zonnebloemolie en knoflook opschrijven. De tweede ouder is van het avondeten. Zij houdt niet van Hollandse pot, wel van Italiaans, Mexicaans en oosters. Ze zorgt bovendien voor de voorraad op de badkamer. Handig, zo’n duidelijke taakverdeling in huis. En ook handig: een boodschappenbriefje delen. Dat kan tegenwoordig ook heel goed met een app, maar een handgeschreven briefje is natuurlijk veel leuker!De letters | Als je een keer per week boodschappen doet, ga je natuurlijk niet een heel A4 vol handletteren. Zelfs ik vind dat overdreven. ;) Uit een hele lijst kun je wel een aantal boodschappen mooier schrijven en dan de rest eronder. Zo hou ik vaak één minuut per boodschap aan, dus het letteren van 10 boodschappen kost me maximaal 10 minuten. Het is belangrijk om het letteren van een boodschappenbriefje niet al te serieus te nemen. Dat zorgt er namelijk voor dat je lol krijgt in het durven proberen. Een boodschappenbriefje hoeft niet ‘perfect’ te zijn. Je gooit het daarna gelijk weer weg, dus zonde om daar veel tijd aan te besteden. Oefen juist met je boodschappenbriefje want daar leer je van! Dus heb je een hele lijst, letter dan gewoon een aantal boodschappen en schrijf de rest erbij. In dit briefje viel me op dat een aantal dingen niet was doorgestreept. Ik heb er daarom mijn eigen briefje van gemaakt. Mijn tweede tip voor het letteren van een boodschappenbriefje is om ‘pootjes’ aan de letters te zetten. Scheur een stukje verpakking af, pak een balpen en zet aan alle uiteinden van de letters een streepje. Heb je al meer ervaring? Zet dan op de plek van het streepje een andere vorm, bijvoorbeeld een vierkantje, cirkel of driehoekje. Als je nu bij elke boodschap dat ‘pootje’ aan de letter net even anders maakt, dan lijkt het al heel wat. Kijk maar naar het briefje dat ik maakte. Alle letters hebben een ‘pootje’ maar bij elke boodschap heb ik iets anders verzonnen. Probeer maar eens, en ga gewoon door - ook als je denkt dat het het helemaal verprutst. Maak het gewoon af en onthoud: ‘het is maar een boodschappenbriefje!’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten