20200606

Dag van het boodschappenbriefje #4

Maandag 8 juni is de #dagvanhetboodschappenbriefje, een initiatief van Tefke van Dijk en Mirjam de Boer van handletters.nl. Het is dé dag om een handgeschreven briefje te maken voor je boodschappen.

In aanloop naar 8 juni zetten we iedere dag een (gevonden) boodschappenbriefje in het zonnetje. Tefke maakt een analyse van de boodschapper en Mirjam laat zien 'hoe het ook kan' met fraaie handletters. Een boodschappenbriefje schrijven is immers héél ontspannend om te doen, en je kunt gelijk je handletterskills oefenen. Elke dag geeft Mirjam een handige tip voor het letteren van een boodschappenbriefje. Doe mee en je bent op 8 juni helemaal klaar om los te gaan op je briefjes!

Briefje #4



De analyse | Zonder twijfel een meisje, want bolletje op de i. Een ietwat gesloten persoonlijkheid, maar wel heel zorgzaam. En betrokken bij de wereld, want ze hergebruikt een oude envelop voor haar boodschappenlijstje. Lekker duurzaam. Ze kan nog wel wat tijd besparen door de boodschappen te categoriseren of nog beter: op looproute te noteren. Dat scheelt een hoop heen-en-weer in de supermarkt! Tenzij ze daarvan houdt natuurlijk en graag de tijd neemt voor de boodschappen. Dan kan ze nog een slag slaan door naar verschillende winkels te gaan. Naar de bakker voor brood, de slager voor vlees en de groenteboer voor groente. Of je gaat naar de markt, maar daar moet je zin in hebben. Eén adres voor alle boodschappen is ook wel praktisch, en dat is ze ook.



De letters | Als je merkt dat je boodschappen nog steeds netjes onder elkaar blijven staan tijdens het letteren, probeer dan eens om niet bovenaan te beginnen maar ‘ergens in het midden’. Je kunt ook eerst een banner tekenen aan de bovenkant in het midden en aan onderkant. In deze banners zet je boodschappen en dan kun je in de ruimte tussen de banners ook boodschappen letteren. Op deze manier gaat het wat meer dansen op het papier, helemaal als je wat meer golvende banners tekent. Ook kun je de letters in de banner bijvoorbeeld uitsparen en de ruimte om de letters inkleuren in plaats van de letters zelf. Of speel eens met streepjes of krullen aan de letters. Daarmee creëer je ook meer afwisseling op je briefje. En geen probleem als het dichtloopt, of als het uitsparen van de letters niet helemaal goed gaat waardoor de letters misschien niet goed leesbaar zijn. Dat overkomt mij ook! Je weet zelf wel wat er hoort te staan, en daar gaat het om. En misschien helpt het door te denken ‘maakt het uit, het is maar een boodschappenbriefje!’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten