20200607

Dag van het boodschappenbriefje #5

Maandag 8 juni is de #dagvanhetboodschappenbriefje, een initiatief van Tefke van Dijk en Mirjam de Boer van handletters.nl. Het is dé dag om een handgeschreven briefje te maken voor je boodschappen.

In aanloop naar 8 juni zetten we iedere dag een (gevonden) boodschappenbriefje in het zonnetje. Tefke maakt een analyse van de boodschapper en Mirjam laat zien 'hoe het ook kan' met fraaie handletters. Een boodschappenbriefje schrijven is immers héél ontspannend om te doen, en je kunt gelijk je handletterskills oefenen. Elke dag geeft Mirjam een handige tip voor het letteren van een boodschappenbriefje. Doe mee en je bent op 8 juni helemaal klaar om los te gaan op je briefjes!

Briefje #5De analyse | Drie vliegen in één klap. Slim (1): een weekschema maken, spaarzaam (2): een envelop gebruiken als boodschappenbriefje en sluw (3): iemand anders op pad sturen naar de Lidl. Dit is een opdrachtbriefje en dan moet je zo specifiek mogelijk zijn. Dus: twee zakken oude geraspte kaas, verse roomkaas voor op stokbrood bij soep en let op de datum bij de speklappen en snitzels. Ook wel een beetje schattig (4): de rode wijn mag niet te duur zijn. Zou iemand hier door schade en schande wijs zijn geworden?De letters | Het grappige aan dit briefje vond ik dat er heel veel extra informatie bij stond. Deze extra informatie heb ik gecombineerd in extra ruimtes die ik aan de letters heb vastgemaakt. Eigenlijk net een stapje verder dan tip 4. Op deze manier maak ik letters die passen in de ruimtes die ontstaan. Ik weet: zo’n briefje is natuurlijk vet overdreven, maar zo leuk om te maken! Als je je boodschappenbriefje ziet als een speeltuin van letters, dan ga je steeds meer durven om dingen uit te proberen! Het allerbelangrijkste is dat je lol hebt in het letteren van je boodschappen en dat je ervaart dat het maken van zo’n briefje heel ontspannend kan zijn, maar hou het leuk. Hou in totaal het aantal boodschappen aan x één minuut. Dan heb je geen tijd om teveel na te denken en zul je wel gewoon moeten beginnen. Succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten