20200605

Dag van het boodschappenbriefje #3

Maandag 8 juni is de #dagvanhetboodschappenbriefje, een initiatief van Tefke van Dijk en Mirjam de Boer van handletters.nl. Het is dé dag om een handgeschreven briefje te maken voor je boodschappen.

In aanloop naar 8 juni zetten we iedere dag een (gevonden) boodschappenbriefje in het zonnetje. Tefke maakt een analyse van de boodschapper en Mirjam laat zien 'hoe het ook kan' met fraaie handletters. Een boodschappenbriefje schrijven is immers héél ontspannend om te doen, en je kunt gelijk je handletterskills oefenen. Elke dag geeft Mirjam een handige tip voor het letteren van een boodschappenbriefje. Doe mee en je bent op 8 juni helemaal klaar om los te gaan op je briefjes!

Briefje #3De analyse | Best slim: een pen meenemen naar de supermarkt. En dan doorstrepen wat je hebt gepakt (kleine scheurtjes naast de boodschappen maken is ook een bekende methode). Deze boodschapper is duidelijk een lekkerbek en een vleesliefhebber. Lekker bier en lekkere vleeswaren. Vlees als soepballetjes (of gehakt), rollade, biefstuk, varkenshaas, kalfsragout en capatsio vooraf. Vooruit en vers fruit. Als het allemaal maar lekker is. Punt uit. Carpe diem.De letters | Een boodschappenbriefje heeft maar één doel: de juiste boodschappen halen in de winkel. Dat geeft ruimte om te experimenteren en te oefenen zodat je het letteren meer in je vingers krijgt. Het leuke van een boodschappenbriefje is juist dat, ook al ‘mislukt’ het voor je gevoel, je wel dingen gaat durven en uitproberen wat je anders misschien niet zo snel durft te doen. Ook als het dreigt ‘fout’ te gaan op je papier, of wanneer je balpen lekt, je gewoon doorgaat en dat waar je niet tevreden over bent probeert te herstellen. Deze vorm van improvisatie is zó leerzaam! Dus scheur een stukje karton van een verpakking, pak je balpen en oefen mee. Geen potlood en gum, gewoon direct op het papier. In dit briefje heb ik de vorige twee tips gecombineerd. Je ziet letters die aan de linkerkant verdikt zijn (tip 1) letters met een ‘pootje’ eraan (tip 2) en die heb ik soms ook samen gecombineerd: dus een letter verdikt aan de linkerkant mét een ‘pootje’ eraan. De verdikking aan de linkerkant heb ik soms ook een patroon gegeven. Speel eens met grote en kleine letters door elkaar. Dus… in dit briefje combineer je die letters met elkaar en ga je gewoon keihard spelen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten