20110105

Briefje #006: Fascinerend (+)

Interessante combi: soepgroente en een breezer. Gespleten persoonlijkheid of iemand die altijd iets vergeet. En dan terug moet naar de winkel om dat alsnog te halen. En dan met iemand samenwonen die nog wat extra dingen bedenkt 'als je toch gaat'. Tot slot: wat is een balletje?


ReceptOpEenBriefje #006
Kippensoep met paksoi en reepjes ei

Interessante combinatie, dit briefje. De soepgroente, balletje(s?) en soep wijzen op, inderdaad... groentesoep met balletjes. Lekker makkelijk. Maar de paksoi dan? Ook daar kun je een heerlijke soep mee maken. Dus die gaan we gebruiken. De balletjes en soepgroente blijven nog wel een dagje goed in de koelkast.

Ingrediënten:
Soep: 1 pot kippenbouillon
1 eetlepel geraspte gember
1/4 rode peper, in stukjes gehakt (of wat grove chilivlokken)
1 teen knoflook
2 eetlepels neutrale olie (bijvoorbeeld zonnebloem)
2 eieren
1 paksoi
sojasaus
citroensap naar smaak
evt sesamolie
peper en zout

Maak eerst een dunne omelet van 2 eieren, peper, zout en een scheutje sojasaus. Bak de omelet in een eetlepel olie gaar, en snijd in dunne reepjes.

Doe de bouillon in een pan en verdun met twee potten water. Breng aan de kook. Snijd intussen de paksoi in dunne reepjes. Fruit knoflook, gember en peper zachtjes in de tweede eetlepel olie. Doe de paksoi in de pan en bak een minuut mee. Doe de paksoi bij de bouillon en laat de soep zachtjes koken tot de paksoi beetgaar is. Doe de omeletreepjes erbij en laat even meewarmen. Maak de soep op smaak met sojasaus, wat citroensap naar smaak en eventueel een scheutje sesamolie.

>> Bekijk hier meer recepten van Marloes Morshuis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten